Fonds voor Regionale Ontwikkeling

De Europese Unie heeft een fonds voor regionale ontwikkeling opgezet. 

EU Fonds voor Regionale Ontwikkeling (OP-Oost)

Digitaal remontabel bouwsysteem en (recycling)technologieën 

Het digitaal remontabel bouwsysteem is een ketensamenwerking tussen Lagemaat, Leadax en Harwoonie alsmede investeringen in innovatieve (recycling)technologieën die ondersteunend zijn aan het digitaal remontabel bouwsysteem.
Het consortium streeft na om de koploper te worden die remontabel bouwen o.b.v. secundaire materialen tot gemeengoed verheft. In de afgelopen jaren hebben partijen op kleine schaal met elkaars technologieën geëxperimenteerd en zij zijn nu klaar voor de opschalingsstap.

Het projectresultaat is vernieuwend en onderscheidend t.o.v. (inter)nationale ontwikkelingen, omdat het digitaal remontabel bouwsysteem en innovatieve (recycling)technologieën gedemonstreerd worden die 95% 1-op-1 hergebruik mogelijk maken. De vraag naar nieuwe circulaire gebouwen, aanbod van te slopen objecten wordt digitaal samengebracht en vertaald naar een bouwsysteem voor nieuwe circulaire gebouwen.

Het operationeel programma (OP) EFRO Oost-Nederland is een gezamenlijk subsidieprogramma van de provincies Overijssel en Gelderland, en werkt aan structurele versterking van de economie. Oost-Nederland zet de EFRO-middelen in op innovatiestimulering en koolstofarme economie. Het doel is dat meer Oost-Nederlandse MKB-bedrijven meer omzet halen uit nieuwe producten.

EU Fonds voor Regionale Ontwikkeling
ZEKER WETEN DAT JE HET LAATSTE NIEUWS OVER HARWOONIE WILT ONTVANGEN?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets!